Ga verder naar de inhoud
Brakel

Brakel

Brakel is één van de eerste gemeentes die het Tuinrangersproject verwelkomden. En daar zijn we trots op. Als gemeente zetten we zelf in op het openbaar groen. Dat beheren we zo ecologisch mogelijk. Ook jij kan je steentje bijdragen. Nodig een Brakelse Tuinranger uit in je tuin en ontdek hoe jij met jouw tuin het verschil kan maken.

Brakelse tuinrangers

Onze drie goed opgeleide Brakelse Tuinrangers staan te springen om een bezoek te brengen aan jouw tuin. Ze gaan met jou en je huisgenoten op tuinsafari en bekijken hoe je je tuin ecologischer kan inrichten en beheren. Op die manier verhoog je de biodiversiteit en ga jij met jouw tuin de strijd aan met de klimaatverandering. Want alle bee(s)tjes helpen!

Nodig de natuur uit in je tuin

Woon je in Brakel en voel je het al kriebelen? Wil jij ook een klimaatbestendige tuin die gonst van het leven? De lokale Tuinrangers helpen je graag op weg.

“De Tuinrangers maken de tuinen van de Brakelaars natuurvriendelijker. Brakel is al prachtig en zal er alleen maar mooier en beter van worden.”

Peter Vanderstuyf - Schepen Omgeving (ruimtelijke ordening en milieu)
Peter Vanderstuyf
Brakelhoen
Brakelhoen

De Brakelhoen

De Brakel (brakelhoen) is één van de oudste Belgische kippenrassen. De geschiedenis gaat terug tot 1416; uit dat jaar dateert een document waarin De Brakel wordt vermeld als succesvol ras uit de omgeving van Brakel. Vroeger liepen de Brakels veelal rond op boerderijen in de omstreken van Nederbrakel.

Ben je dus op zoek naar een nieuw kippenras in je tuin? Denk dan aan de bijzondere Brakel. En vergeet vooral niet dat de mussen ook een graantje meepikken.

3603 master

Tuinvijvers en poelen

Wil je een tuin vol leven? Een beetje water werkt als een magneet op allerlei libellen en amfibieën. Bijna elke tuin is geschikt voor een vijvertje, groot of klein.

Heb je een laaggelegen plek in je tuin die vaak vanzelf drassig wordt? Jackpot! Jij hebt misschien wel de ideale tuin voor een heuse natuurlijke poel! Neem daarvoor zeker eens contact op met het Regionaal Landschap.

Brakel

Nodig de natuur uit in je tuin

Woon je in Brakel en voel je het al kriebelen? Wil jij ook een klimaatbestendige tuin die gonst van het leven? De lokale Tuinrangers helpen je graag op weg.