Ga verder naar de inhoud
Genk

Genk

Meer dan 40 percent van Genk is groen. Maar wij kunnen beter. Er is nog veel potentieel in tuinen en straten. Laten we onze tuinen zo inrichten dat ze bij de natuur kunnen gerekend worden. Zo wordt Genk helemaal de groenste stad van Vlaanderen.

De Genkse tuinrangers

Het inzetten van Tuinrangers sluit naadloos aan bij de ambities van stad Genk rond natuur en klimaat. Het Genkse beleidsplan Natuur is gestoeld op 2 principes:

  • Natuur is overal (ook in tuinen)
  • Iedereen kan bijdragen

In kader van het Genkse klimaatbeleid is klimaatadapatie – alles rond ontharden, vergroenen en infiltreren – prioritair de komende jaren. Rond deze thema’s bundelen we krachten en spelen ook Genkenaren een belangrijke rol.

Ieders bijdrage is belangrijk en noodzakelijk. Als Genkenaar kan je voor individueel advies bij het vergroenen van je tuin terecht op het Heempark en nu ook bij de Tuinrangers. Dat wordt een sterk team!

Nodig de natuur uit in je tuin

Woon je in Genk en voel je het al kriebelen? Wil jij ook een klimaatbestendige tuin die gonst van het leven? De lokale Tuinrangers helpen je graag op weg.

“De Genkenaren kunnen niet de hele planeet redden. Door onze eigen omgeving natuurlijker te maken, zorgen we samen wél voor een flinke boost. Werk mee aan een duurzamer Genk. Ga naar buiten, plant en zaai en maak zo Genk mooier en beter.”

Toon Vandeurzen - Schepen Duurzaamheid
Toon Vandeurzen
Stiemer

Stiemervallei

Een prachtige blauw-groene ader doorkruist onze stad: de Stiemer. De Stiemervallei bruist van het leven en herbergt prachtige stukjes natuur langs het water. Bewoners langs de Stiemer hebben al een beek vlakbij, nu het stukje tussen achterdeur en beek nog natuurlijker maken!

Nationaal park

Nationaal Park Hoge Kempen

Het Nationaal Park Hoge Kempen is een uniek natuurgebied met meer dan 12 000 ha bos en heide. In dit natuurlijke decor leven tal van nuttige en bijzondere dieren. Een deel van het park ligt in Genk. Als we onze tuinen natuurlijker inrichten, vergroten we de oppervlakte van dit park met een flinke hap. Zo helpen we de fauna en flora vooruit. Want voor een bij maakt het niet uit of de nectar uit een park of een tuin komt.

Genk

Nodig de natuur uit in je tuin

Woon je in Genk en voel je het al kriebelen? Wil jij ook een klimaatbestendige tuin die gonst van het leven? De lokale Tuinrangers helpen je graag op weg.