Ga verder naar de inhoud
Peer

Peer

Peer maakt deel uit van Bosland, ‘de grootste wildernis van Vlaanderen’. De natuur is natuurlijk niet alleen welkom in het bos, maar ook in de Peerse tuinen. Daarom doet Stad Peer mee met het Tuinranger-project. Samen maken we zo een kleurrijke, klimaatrobuuste gemeente.

De Peerse tuinrangers

Elke tuin kan een paradijs zijn voor roodborstjes, egels, waterjuffers en talloze andere fascinerende dieren. Pluspunt voor jou: zo’n tuin kan ook nog eens beter tegen droogte en hitte. Je hebt geen dure meststoffen nodig en van tuinafval is geen sprake meer. Kortom: een win-winsituatie. Maar hoe begin je aan zo’n natuurvriendelijke tuin? De Tuinrangers weten raad en geven je graag advies.

Tuinrangers gezocht

Woon je in Peer en ben jij een hobbytuinier met een hart voor de natuur? Wil je tijd maken om je passie te delen? Dan ben jij de Tuinranger die wij zoeken! Kom zeker naar de info-avond op woensdag 2 juni 2021.

“Vele kleine veranderingen maken een wereld van verschil. Laten we van de tuinen van Peer één groot natuurgebied maken. Met de Tuinrangers zetten we alvast een stap in de goede richting.”

Steven Matheï, Burgemeester Peer
Steven Matheï CDV
Kuifmees
Kuifmees

Zangvogels

Stad Peer gebruikt geen pesticiden bij het onderhoud van openbaar groen. Zo krijgen kleine zangvogels zoals mezen en mussen meer kansen. Leuk om te weten: deze vogeltjes eten zeer veel rupsen en houden zo plaaginsecten zoals buxusmotrupsen en eikenprocessierupsen onder controle. Daarnaast trakteren ze je ook op hun mooi gezang!

Peer

Nodig de natuur uit in je tuin

Woon je in Peer en voel je het al kriebelen? Wil jij ook een klimaatbestendige tuin die gonst van het leven? De lokale Tuinrangers helpen je graag op weg.