Ga verder naar de inhoud

Tuinproblemen

Kurkdroge bloedhete zomers, hardnekkig onkruid, vraatzuchtige slakken,… we kennen het allemaal. Wat kan je er aan doen?

Brandnetels in de tuin

Er bestaan bij ons twee soorten brandnetels: de kleine brandnetel, die éénjarig is, en de grote brandnetel, een meerjarige plant met stevige wortels.

Meer info
Grote brandnetel

Onkruid in de tuin

Een vaste lijst van onkruiden bestaat niet. Wat de ene onkruid vindt, kan voor iemand anders een leuke plant zijn. Sommige soorten zijn mooi in een bloemenweide maar wil je toch liever niet je border.

Meer info
Wilde marjolein

Je tuin wapenen tegen droogte

Vlaanderen kampt steeds meer met watertekort. ‘Zuinig omspringen met grond- en kraantjeswater!’ we horen het de laatste jaren regelmatig in het nieuws.

Meer info
Bosaardbei (Rollin Verlinde)

Verharding en ontharding

In de tuin hebben we graag dat bepaalde stukken verhard zijn, voor ons eigen comfort. Denk aan een parkeerplaats voor je auto, een pad, een terras om comfortabel te kunnen zitten of eten.

Meer info
PIDT verharding ontharding c Alexandra Mannaert

Wortelonkruiden in de tuin

Onkruiden zijn planten die je niet willen hebben op een bepaalde plaats in de tuin. Wortelonkruiden zijn meerjarige planten die een stevige wortel maken.

Meer info
heermoes
Tuinproblemen

Nodig de natuur uit in je tuin

Benieuwd naar wat er allemaal leeft in jouw tuin? Voel je het al kriebelen om er een klimaatbestendig paradijsje van te maken dat bruist van het leven? De Tuinrangers helpen je op weg met gratis tuinadvies.